Naleśniki z masłem orzechowym

Naleśniki chodziły za mną cały tydzień…gdzie się człowiek nie obrócił – tam naleśniki. Na fejsbusiu kusili, na mieście, w pracy…w końcu zrobiłam po swojemu?i szczerze??wyszły smakowite. Teraz i ja Was pokusze…więc jeśli chęć na naleśnika się pojawi, łap przepis i działaj! Wspaniałego weekendu
Naleśniki jaglane z polewą orzechową?
> 2 jajka
>pół szklanki mleka( u mnie bez laktozy, kokosowe sie skończyło?)
> 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego)
>4 łyżki mąki jaglanej
>łyżka mąki kukurydzianej,
>pół szklanki wody gazowanej,
>wanilia ( laska)

Jajka ubiłam, dodałam mleka, oleju, wody . Następnie wymieszałam z mąkami i wanilią. Odstawilam na ok. 15 min.
Smażyłam na patelni tylko posmarowanej olejem kokosowym. Bylo więc prawie- na sucho.
Środeczek?
Wypełnienie naleśnikow- dowolne. U mnie ser- twarożek z borówkami, jogurtem naturalnym i cukrem kokosowym.
Polewa:
>masło orzechowe – łyżka
>mleko – łyżeczka i troszkę ksylitolu do smaku.