tak właśnie wykorzystałam ten cudny owoc – jagoda😉
Przepis banalny- jak zresztą wszystkie moje…efekt smakowity😄
Zamieszczam, więc i tą recepturę i zachęcam do wypróbowania🍪 na dowód załączam zdjęcie, bo zapachu i smaku nie zdołałam 😆
Muffinki jagodowe z czekoladą
*3 łyżki mąki owsianej,
*2 łyżki mąki kokosowej,
* 2 jaja
* 3 łyżki erytrolu lub ksylitolu
* 2 łyżki oleju kokosowego,
* pół szklanki mleka kokosowego
* 2 kostki gorzkiej czekolady
* 2 garści jagód
* 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
*łyżka soku z cytryny
* wanilia – łyżeczka
Żółtka ubilam z erytrolem, dodalam mleka kokosowego, oleju, soku z cytryny. Wymieszałam. Mąki przesialam z proszkiem do pieczenia. Przesypalam do masy. Następnie dodałam wanilii, czekolady, jagód. Białka ubiłam na sztywno i delikatnie wymieszalam z masą. Przelałam do foremek 😆
Czas pieczenia 20- 25 minut 170 stopni
Gotowe🍪